По стечение на обстоятелствата двете най-успешни игри, явяващи се директни продължения

...
По стечение на обстоятелствата двете най-успешни игри, явяващи се директни продължения
Коментари Харесай

Нова игра ни отвежда в постапокалиптична Русия

По стичане на обстоятелствата двете най-успешни игри, явяващи се директни продължения на известни литературни творби, са основани на книги от славянски създатели и са създадени от славянски екипи. Става дума за ролевата сага The Witcher и сървайвъл хоръра Metro, траяли във виртуалните си светове историите на Анджей Сапковски и Дмитрий Глуховски. Забелязва се подобие и в непрестанно повишаване на качеството. След като чехите от CD Project Red оставиха в историята една от най-хубавите ролеви игри, създавани в миналото, с The Witcher III: Wild Hunt, в този момент е ред и на украинците от в миналото дребното студио A4 Games да покажат на какво са способни със своята най-абициозната игра от поредицата досега – Metro Exodus.

Третата част от приключението на Артьом и спътниците му, почнало в дълбините на съветското метро в един свят, погубен от нуклеарна война, в този момент е излязло измежду злокобната хубост на радиоактивната пустота. 

Играта ще посрещне почитателите с добре познатото от предходните заглавия кинематографично преживяване с холивудски обсег на разказа и режисираните подиуми, само че с неведнъж вдигнати мащаби, пренесено в един изпълнен с рискове и впечатляващ образно отворен свят.

Трите опорни точки, върху които е построено Metro Exodus, са борбите, проучването и оцеляването посред динамичността на Пустошта, където всичко – от метеорологичните условия и времето от денонощието, до държанието на мутиралите животни и човешките жители в съответния район – е от голяма важност. На играчите е препоръчана забележителна независимост на деяние - от това по какъв начин да подходят към неизбежните битки, до опцията за трансформация на всяко оръжие или предмет от оборудването им.

Едно от най-интересните достижения на играта е, че в Metro Exodus липсват нормалните за игрите с отворен свят повторяеми задачи, свързани със събирането на – примерно - 20 кожи или убиването на 10 бандита – всичко тук е тясно обвързано с историята и геймърите няма да попаднат на нито една досадна или нелогична активност, скрита зад следващата въпросителна върху картата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР